Mulet

Jag mulnar på, går och klipper mig hos en ny frisör. Jag lutar huvudet i handfatet och hon som tvättar och drar i mitt hår undrar om jag känner till balsammetoden. Hon säger att det hon använder på mig är ett veganskt och glutenfritt balsam. Jättebra, säger hon. Jättegott, säger jag. Och bra för magen. Och hårbotten.

 

Jag mulnar på och hon klipper mitt hår på ett gammalt sätt och efteråt frågar hon om det känns häftigt och nytt. Nja, säger jag. Jag har ju haft den här frisyren förut. Sen betalar jag dyrt och tänker först köpa en liten flaska saltvattenspray också men då kostar allt för mycket och det känner kortterminalen på sig för den går och hänger sig och i tumultet hinner jag ändra mig och säger att jag inte vill ha sprayen.

 

Jag mulnar på.

 

Istället köper jag ett begagnat linne och en bok om Ellen Key. Jag köper velour och vadd. Tänker på en bok som kan heta Kakan lever och handlar.

 

Sen åker jag hem till mitt kök där jag diskar och lyssnar till kylskåpets tinnitus och frysen som knäpper sina frostiga fingrar. 

> Kommentarer