Oväntad i bokhyllan

När jag gick på gymnasiet var vi ett gäng personer som gjorde en performance där vi stod på stan bland valstugorna i en valrörelse och utgav oss för att vara Partiet: partiet utan vilja, löften och ambitioner. Detta uppmärksammades av en äldre herre som i en insändare i lokaltidningen dagen efter berömde (?) oss för vårt initiativ (?) och sa att om vi kontaktade honom via tidningen skulle vi få varsin present. Sagt och gjort, vi fick tag på mannen, mötte honom på stan några dagar senare och fick varsin bok. Mormons bok. Men en liten notering om vilka stycken vi skulle läsa extra noggrant.

 

En annan oväntad bok i hyllan är ett litet häfte med Jesu budskap (tror jag, har fortfarande inte läst den så noga) som vi fick när vi var i Amsterdam för att göra en annan performance, mot prostitution. På vandrarhemmet där vi bodde mötte vi en amerikan som inte bara blivit frälst av Jesus utan även av Holy Mary-juana (oklart i vilken ordning). Även han tyckte vi skulle läsa på lite och gav oss varsitt exemplar av det lilla häftet.

 

Vet inte om det var vår präktighet fick oss att verka lättpåverkade, men försöken till frälsning gick dåligt för både mormonmannen och amerikanen i Amsterdam. Men nu var det länge sen jag fick påfyllnad i den här kategorin böcker. Kanske dags för en ny performance?

> Kommentarer