säljet

 

Vd:n sliter upp marknadsavdelningens dörr utan att knacka och ryter åt dem att fan börja sälja. Sluta sitta på sina praktarslen och tro att firman skiter pengar av sig själv. Ahrå, ahrå säger säljarna och sätter sig lite mer upprätt i soffan. Vi ska, säger de. Bra, säger vd:n och går ut igen. Och de börjar leta febrilt efter säljarkostymerna, namnbrickorna, portföljerna. Kanske så länge som i fem minuter.

Asså man nog med lite rundpingis innan man måste börja, säger de.

Bara EN omgång. Eller två.

Sen, sen ska vi sälja. Ja jävlar.

 

Och vd:n sätter sig på sitt kontor bakom stängd dörr och lutar huvet i händerna och tittar på klockan. Suckar och tänker att det bara är sju timmar kvar av arbetsdagen och sen ska hon hem och prova nya löpartightsen. Springa ifrån det sjunkande skeppet till firma.

 

Så lyfter hon huvet ur händerna, går bort i korridoren och sliter upp marknadsavdelningens dörr, lägger sig tvärs över pingisbordet och gråthulkar fram att sälj då för i helvete, och skratten tystnar och säljarna lägger ner sina racketar och börjar knäppa skjortorna och tar sina portföljer och går ut.

 

På den kreativa avdelningen har kreatörerna gul period, kanske för att de imorgon måste ta på sig den mörkblå uniformen och göra rutinjobbet.

> Kommentarer